Футбол

Український футбольний клуб припиняє свою діяльність: журналіст повідомив, чому закривають команду

Дмитро Вєнков
Переглядів 862
0 голосів
Гравці Ниви (у червоному). Фото: ФК Карпати
Команда Першої ліги Нива Бузова закривається на період війни в Україні. Таке несподіване рішення прийняв президент клубу з Київської області Октай Ефендієв.

Новачок Першої ліги Нива Бузова припиняє власну діяльність на період війни.

Про це повідомив відомий український футбольний журналіст Володимир Звєров у телеграм-каналі «Звєров Про Футбол».

Джерело, посилаючись на слова головного тренера команди Ігоря Жабченка, додає, що президент клубу Октай Ефендієв не проти відновити роботу клубу після перемоги у війні. Однак зараз планує більше коштів спрямовувати на ЗСУ.

Швидше за все, замість Ниви весною в групі підвищення виступатиме Буковина, яка стала шостою у групі А з 21 очком в активі.

  • Зазначимо, що Нива була заснована у 1980-му році;
  • Колектив розпочав виступати на професійному рівні у минулому сезоні. Команда одразу виграла Другу лігу та вийшла у Першу;
  • В цьому сезоні Нива набрала 27 очок у 18 матчах та з четвертого місця в групі A Першої ліги кваліфікувалася в групу підвищення у класі;
  • Сумарна вартість сьогоднішнього складу Ниви оцінюється у 1,86 мільйона євро;
  • Виграні трофеї: переможець Другої ліги (2022/23), переможець чемпіонату Київської області (2021), володар Кубка Київської області (2021), володар Суперкубка Київської області (2021), переможець меморіалу Макарова (2023), переможець меморіалу Миколи Кірсанова (2021).
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн