Футбол

«Є однією з найнеприємніших»: спортивний лікар дав прогноз щодо відновлення Довбика після травми

Євген Чепур
Переглядів 319
0 голосів
Артем Довбик. Фото: Google
Спортивний лікар Дмитро Бабелюк розповів про травму нападника національної збірної України та каталонської Жирони Артема Довбика, яка завадила форварду зіграти у вчорашньому матчі проти Атлетіка в рамках Ла Ліги.

У понеділок, 27 листопада, Жирона приймала Атлетік (Більбао) в матчі 14-го туру іспанської Ла Ліги на «Монтіліві». Поєдинок завершився результативною нічиєю з рахунком 1:1. На гол Віктора Циганкова відповів Іньякі Вілльямс.

Можливо, результат зустрічі був би іншим, як би на поле вийшов Артем Довбик, але у основного форварда каталонців травма литкового м’язу.

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк розповів, що подібні ушкодження є дуже неприємними та можуть залишити футболіста поза грою на термін близько місяця.

«Травма литкового мʼязу є одною з найнеприємніших мʼязових травм, адже зважаючи на анатомічну структуру (близькість до «камбали» та ахіллового сухожилля) та положення (постійно внизу, що сприяє набряку) мʼяз довго заживає та часто рецидивує. Невідомо якого ступеню саме травма і чи задіяний там «ахілл», але якщо травма мʼязу таки підтвердиться, то Артем вилетів мінімум на 3-4 тижні», — наводнаписав Бабелюк у своїх соціальних мережах.

  • Артем Довбик за каталонську команду в сезоні 2023/2024 наразі відіграв 14 поєдинків: сім голів, шість результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 15 мільйонів євро.
  • Жирона наразі має 35 очок та знаходиться на другій позиції у турнірній таблиці Ла Ліги, поступаючись за додатковими показниками Реалу.
  • Наступний матч каталонська команда проведе проти Валенсії українця Романа Яремчука. Поєдинок відбудеться 2 грудня о 15:00.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн