Футбол

Карпати та Металіст офіційно визнані правонаступниками старих клубів: деталі рішення ФІФА

Дмитро Чорнобай
Переглядів 375
0 голосів
Карпати - Металіст. Фото: Карпати
У травні-червні цього року ФІФА визнала нові львівські Карпати та харківський Металіст правонаступниками старих клубів, які зникли через фінансові проблеми.

ФІФА офіційно визнала нинішні Металіст і Карпати правонаступниками старих клубів з такими ж назвами. Харківський та львівський клуби будуть зобов’язані виплатити борги своїх попередників.

У травні було рішення щодо Карпат після позову колишнього гравця клубу Крістобаля Маркеса. ФІФА, визнавши новий львівський клуб правонаступником, зобов’язала виплатити іспанцю понад 500 тисяч євро боргу.

У червні ФІФА визнала Металіст спортивним правонаступником старого клубу після позову ексгравця харків’ян Юриці Булята. Але хорвату у виплаті грошової компенсації відмовили через відсутність реєстрації позову по боргу в українських судах.

За аналогічним позовом харківський клуб зобов’язали виплатити 125 тисяч євро Флуміненсе за трансфер Дієго Соузи, який відбувся у 2013 році.

Зазначається, що якщо Металіст та Карпати порушать терміни виплат, то клубам загрожуватиме заборона на підписання нових гравців на строк до погашення повної заборгованості.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн