Футбол

Обійшов ван Дейка та Бейла: колишня зірка УПЛ увійшла в рейтинг найкращих гравців АПЛ за всю історію

Віктор Глухенький
Переглядів 1007
0 голосів
Яя Туре. Фото: Фото: Google
Колишній півзахисник донецького Металурга та багаторічний стержневий гравець Манчестер Сіті івуарієць Яя Туре увийшов до рейтингу найкращих гравців в історії АПЛ.

Яя Туре, який добре відомий вітчизняним вболівальникам зі стажем виступами в донецькому Металурзі, та який розкрився наповну і став зіркою світового футболу у складі Манчестер Сіті, потрапив до символічного списку найкращих гравців АПЛ за всю історію цього турніру (з сезону 1992/1993 років).

В рейтингу від порталу 90min Туре посів доволі високе, 32-ге місце, залишивши позаду таких зірок АПЛ, як Гарет Бейл, який до переїзду в мадридський Реал захищав кольори лондонского Тоттенхема (34-те місце) та одного з найкращих захисників сучасності, бека Ліверпуля Вірджила ван Дейка (39-те місце).  

«У сезоні 2013/14 Яя Туре провів найкращий сезон серед усіх півзахисників, які коли-небудь грали у Прем'єр-лізі.

Кращий за будь-який сезон Стівена Джеррарда, кращий за будь-який сезон Роя Кіна, кращий за сезон Френка Лемпарда».

Пригадали британські журналісти і божевільну результативність Яя в тому чемпіонському сезоні «містян».  

«Його 20 голів привели Манчестер Сіті до чемпіонства в тому році, а також забезпечили йому місце в цьому списку», – йдеться в характеристиці-поясненні від журналістів 90min.

  • За час професійних виступів Яя Туре грав за бельгійський Беверен, донецький Металург, грецький Олімпіакос, Монако, іспанську Барселону, англійський Манчестер Сіті та китайський Циндао.
  • Нетривалий час Яя Туре входив до тренерського штабу донецького Олімпіка.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн