Футбол

АПЛ розслідує трансфер ексзірки Шахтаря в Челсі: лондонському клубу загрожує штраф і зняття очок

Ілля Деулін
Переглядів 170
0 голосів
Вілліан. Фото: Getty Images
Діяльність Романа Абрамовича на чолі Челсі потрапила під детальний розбір АПЛ, зокрема, трансфер ексвінгера Шахтаря Вілліана з російського Анжі у 2013 році.

Челсі може понести покарання за трансфер десятирічної давнини. Відповідне розслідування почали в АПЛ, аналізуючи трансферну діяльність клубу за керівництва Романа Абрамовича.

Увагу відповідних органів привернули переходи з російського Анжі у 2013 році, а саме:

  • колишнього форварда Барселони та Реалу Самуеля Ето'о, який прийшов з московитського клубу вільним агентом,
  • та ексвінгера Шахтаря Вілліана, за якого «аристократи» заплатили 35 мільйонів євро.

Зазначається, що, виплати здійснювалися російським організаціям, які не мали відношення до Анжі. Також мали місце бути незадекларовані виплати родинам гравців.

За повідомленням видання The Times, якщо Челсі визнають винним у порушенні фінансового фейр-плей, то поточний клуб Михайла Мудрика можуть покарати зняттям очок або грошовим штрафом.

  • Процес перевірки трансферної діяльності «аристократів» за часів Романа Абрамовича розпочався у травні 2022-го, коли нинішній власник клубу Тодд Боелі придбав Челсі.
  • Лондонський клуб одразу попередив FA, АПЛ та УЄФА про неповну фінансову звітність попередніх власників та погодився на виплату у вісім з половиною мільйонів фунтів у розмірі штрафу.
  • Вілліан у 2007-2013 роках був гравцем Шахтаря, провів за «гірників» 221 матч, забив 37 голів і віддав 63 асисти.
  • Транзитом через Анжі він потрапив з донецького клубу до Челсі, в барвах якого взяв участь у 339 поєдинках, забив 63 голи і віддав 62 результативних передачі.
  • Нині бразилець є гравцем англійського Фулхема.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн