Футбол

Матч відбору Євро-2024 перенесли через вбивство вболівальників: шокуючі подробиці

Віктор Глухенький
Переглядів 584
0 голосів
Вболівальники збірної Швеції. Фото: Google
Поєдинок кваліфікації до Євро-2024 між національними збірними Бельгії та Швеції, який напередодні було призупинено після першого тайму, скасовано. Таке рішення ухвалила УЄФА.

Після консультації з поліцією та офіційними представниками обох збірних, матч між Бельгією та Швецією офіційно скасовано. 

Напередодні, 16 жовтня, у перерві матчу за рахунку 1:1 обидві збірні ухвалили рішення призупинити гру. Ініціатором виступили шведи, а бельгійці погодилися.

Причиною такого радикального рішення стало вбивство двох шведських вболівальників у центрі Брюсселя, де проходить гра. Ще одна людина отримала поранення.

Ймовірний вбивця був одягнутий у помаранчевий жилет. Він під'їхав на місце злочину на мопеді та застрелив мирних фанатів. Під час самого інциденту він голосно кричав «Аллах акбар».

Вбивця все ще перебуває на свободі. Через це Франція вже посилила контроль на кордоні з Бельгією. Відповідний наказ дав міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен.

  • Ще з минулої п'ятниці (13 жовтня) уряд Франції активував національну систему сповіщення про рівень терористичної загрози, яка називається Vigipirate. Такі міри були застосовані після вбивства вчителя своїм колишнім учнем в Аррасі.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн