Футбол

Екстренер Шахтаря може очолити Реал: в конкурентах – легенда світового футболу

Ілля Деулін
Переглядів 976
0 голосів
Роберто де Дзербі. Фото: Getty Images
За інформацією іспанських ЗМІ, Роберто де Дзербі є одним із претендентів на посаду головного тренера мадридського Реалу. Втім, є декілька факторів, які можуть цьому завадити. Один з них – Хабі Алонсо.

Мадридський Реал приступив до пошуків наступника Карло Анчелотті, який після завершення контракту з «вершковими», а саме влітку 2024 року стане головним тренером збірної Бразилії. 

Одним із кандидатів, за інформацією іспанських ЗМІ, є колишній головний тренер Шахтаря, а нині наставник англійського Брайтона Роберто де Дзербі.

Зазначається, що саме через роботу з «чайками» Реал звернув увагу на італійського спеціаліста, адже, на його думку, команда показує ледь не найвидовищнішу гру.

Втім, серед конкурентів де Дзербі є нинішній наставник леверкузенського Баєра Хабі Алонсо і саме його, за інформацією сайту Cadena Ser, хотів би бачити своїм наступником Анчелотті, який на одній із пресконференцій зазначив, що робота експівзахисника «вершковим» з німецьким клубом йому до вподоби.

  • Де Дзербі працював з Шахтарем у сезоні 2021/2022, а влітку 2022 року внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну залишив стан «гірників».
  • Алонсо як гравець вигравав чемпіонат світу (2010) та Європи (2008, 2012), а також двічі тріумфував у Лізі чемпіонів (2004/2005, 2013/2014).
  • На тренерській ниві першим серйозним клубом іспанця був Баєр, який він вивів до півфіналу Ліги Європи минулого сезону, а нині команда ділить перше місце Бундесліги з Баварією.
  • Алонсо та де Дзербі пов'язані трудовими угодами з Баєром та Брайтоном відповідно до літа 2026 року,
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн