Футбол

«Він висловив бажання грати за збірну України»: Михайленко прокоментував можливу натуралізацію півзахисника МЮ

Дмитро Чорнобай
Переглядів 516
2 голоси
Дмитро Михайленко. Фото: Google
Головний тренер збірної України (U-19) Дмитро Михайленко розповів про процес натуралізації півзахисника юнацької команди Манчестер Юнайтед Захарія Бауманна.

17-річний хавбек Манчестер Юнайтед Закері Бауманн розпочав процес отримання українського громадянства. Гравець юнацької команди «червоних дияволів» хоче виступати за Україну.

Головний тренер збірної (U-19) Дмитро Михайленко ексклюзивно для «Українського футболу» розповів про процес натуралізації півзахисника:

«Ми стежимо за ним з того часу як він висловив бажання грати за збірну України. Наші представники спілкувалися і з ним, і з його батьками. Якщо є бажання у гравця отримати громадянство, то це однозначно позитивний момент і ми маємо це заохочувати. В умовах війни таких гравців стає дедалі більше. Ми активно займаємося відслідковуванням гравців, які мають українське корінням.

Перш за все, викликаючи гравців із іноземних клубів ми повинні дотримуватися спортивного принципу, і немає різниці де грає футболіст. Він перш за все має відповідати рівню найкращих гравців збірної України, це головний показник».

  • За молодіжні команди Манчестер Юнайтед (U-18 та U-21) Бауманн зіграв 26 поєдинків: два голи, три результативні передачі.
  • Захар – син українських емігрантів з Коломиї, який народився в англійському містечку Болтон та з раннього дитинства перебував в академії Манчестер Юнайтед.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн