Футбол

Ситуація зі зняттям Хуста змусила діяти: в ПФЛ прийняли рішення змінити регламент

Дмитро Чорнобай
Переглядів 1827
2 голоси
Лого ПФЛ. Фото: Google
Закарпатський Хуст нещодавно оголосив про своє зняття з поточного розіграшу Першої ліги, що змусило ПФЛ вирішила внести зміни у регламент.

На початку вересня пресслужба закарпатського Хусту оголосила про зняття команди з поточного розіграшу Першої ліги.

Відбулося засідання Центральної Ради ПФЛ в рамках якої розглядалося питання про зміни та доповнення до регламенту через ситуацію із закарпатцями, повідомляє кореспондент сайту «Український футбол» Дмитро Вєнков.

Отже, було прийняте рішення затвердити наступні зміни та доповнення:

  • Якщо команда Першої ліги знімається та не відіграла п’ятдесят відсотків матчів на першому етапі змагань Першої ліги, то очки, набрані на першому етапі змагань з цією командою, анулюються.
  • Після завершення першого етапу ця команда автоматично займає останнє місце у відповідній групі, а після завершення другого етапу – останнє місце у групі Вибування. 
  • Якщо команда знімається з групи А, то очки, набрані у групі Б, з командою з найнижчим місцем у турнірній таблиці цієї групи, анулюються, для команд відповідної групи, у другому етапі змагань (для команд групи Чемпіонська) і залишаються (враховуються) (для команд групи Вибування), аналогічний підхід застосовується при знятті команди з групи Б.»

Остаточно затвердити дане рішення тепер має Виконавчий комітет УАФ.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн