Футбол

Луческу ще не втрачав очок: Румунія на чолі з екстренером Динамо і Шахтаря знову забила три голи у Лізі націй

Євген Чепур
Переглядів 849
1 голос
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо та донецького Шахтаря Мірча Луческу здобув другу перемогу на чолі збірної Румунії у Лізі націй, обігравши Литву (3:1).

У понеділок, 9 вересня, Мірча Луческу провів другу офіційну гру на чолі національної збірної Румунії. Команда колишнього головного тренера київського Динамо та донецького Шахтаря зустрічалася з Литвою і здобула впевнену перемогу з рахунком 3:1.

Рахунок у зустрічі вже на четвертій хвилині відкрив Міхейле, але ще в першому таймі литовці забили гол у відповідь – результативний удар на свій рахунок записав Кучіс.

Коли стало здаватися, що поєдинок завершиться внічию, Марін точно пробив з пенальті, а вже у доданий арбітром час третій м’яч у сітку воріт Литви відправив Мітріце.

Ліга націй, другий тур у групі 2, дивізіон С

Румунія – Литва – 3:1

Голи: Міхейле, 4, Марін, 87 (пен.), Мітріце, 90+2 – Кучіс, 34

  • У першому турі групового етапу румуни обіграли збірну Косово – 3:0.

Таблиця групи 2, дивізіон С

  • Наступний матч у рамках Ліги націй команда Луческу проведе 12 жовтня проти Кіпра.

Нагадаємо, що збірна Румунії грала в одній групі з Україною на Євро-2024 і розгромила команду Сергія Реброва в очному протистоянні з рахунком 3:0.

  • Луческу вже очолював національну збірну своєї країни з 1981-го по 1986 рр. і виводив команду на чемпіонат Європи 1984-го року.
  • Тренерська кар’єра фахівця триває з 1979 року. Раніше він також тренував бухарестське Динамо (1985 – 1990), турецький Бешикташ (2002 – 2004), італійські команди Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, румунські Корвінул, Рапід (Бухарест), збірну Туреччини, російський Зеніт з Санкт-Петербурга та українські Шахтар і Динамо з Києва.
  • З Шахтарем Луческу-старший виграв 22 титули, головним із яких є трофей Кубка УЄФА-2009.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн