Футбол

«Моїм помічникам спочатку було трохи незвично»: жінка-тренерка дебютувала в чоловічому українському клубі

Дмитро Чорнобай
Переглядів 101
0 голосів
Ія Андрущак. Фото: Вікторія Гребенюк (пресслужба ФК Гірник-Спорт)
Головний тренер полтавської Ворскли-2 Ія Андрущак розповіла, як відчуває себе у ролі першої жінки-тренерки у професіональному українському футболі.

Старша тренерка полтавської Ворскли-2 Ія Андрущак увійшла в історію українського футболу як перша жінка, яка очолила чоловічу команду у професіональному футболу.

Полтавський клуб розпочав виступи у чемпіонаті Другої ліги із перемоги над київським Локомотивом – 3:2.

Ія Андрущак розповіла сайту «УФ», як відчуває себе у ролі першої жінки-тренерки у професіональному українському футболі:

«Якісь коментарі, можливо, й були, без цього ж ніяк. На мою думку, жінка в українському футболі вже давно звикла до всякого роду таких явищ. Коли була гравцем, таке теж було. Те саме й зараз. Але я не звертаю на це увагу. Моя поява – це в першу чергу не про гендерність, на першому плані для мене – професія тренерки.

У нашому тренерському колективі все добре, ми розуміємо один одного. Звичайно, спочатку, коли ми були не знайомими, а мої помічники ще не знали принципи моєї роботи, а я не знала їхніх, було важкувато. Але зараз ми вже більше півроку пропрацювали разом, тому вже знаємо один одного».

  • Андрущак за час професійної кар’єри грала за українські Легенду, Житлобуд-1, Житлобуд-2 та Ворсклу, а також російські Кубаночку та Зірку-2005.
  • У складі національної жіночої збірної Україна Ія відіграла 58 поєдинків: два голи.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн