Футбол

Трансфер Яремчука в Олімпіакос: найкращий українець в історії грецького топклубу відреагував на гучний перехід

Дмитро Вєнков
Переглядів 443
3 голоси
Роман Яремчук. Фото: ФК Олімпіакос
Колишній футболіст та головний тренер Олімпіакосу Олег Протасов висловився про трансфер українського форварда Романа Яремчука до грецького гранда.

Ексгравець та головний тренер Олімпіакосу Олег Протасов в інтерв’ю сайту «Український футбол» поділився очікуваннями від переходу свого земляка Романа Яремчука до стану червоно-білих.

«Щоб повністю розкритися, Яремчук має потрапити в ту атмосферу, де йому буде комфортно. Тоді від нього можна буде очікувати хороших результатів і голів. Роман дуже різнобічний гравець і має багато хороших якостей як для нападника. Мені він дуже імпонує. Я вірю, що в Олімпіакосі в нього все вийде».

Протасов дав зрозуміти, що головним конкурентом нападника буде Ель-Каабі, який грає у схожій манері та відповів, чи піде це Яремчуку на користь.

«Іноді їм доведеться грати удвох на полі, тоді Ромі треба бути трохи в периферії, спускатися за м'ячем, рухатися вправо і вліво. Але все залежатиме від тренера, поки це лише фантазії.  Конкуренція – це добре, без неї не цікаво. Думаю, ніхто не обіцяв Яремчуку стовідсоткове місце в складі».

Окремо легенда зупинився на темі грецьких фанатів.

«Там дуже віддані вболівальники, які обожнюють свої команди й готові для них на все. Я думаю, проблем у Яремчука не буде. Фанати дуже лояльно ставляться до гравців. Через Олімпіакос за останні роки пройшло багато іноземців, багато хто не заграв, але проблем ні в кого не було. Вони дають час».

Наостанок Протасов побажав Яремчуку успіхів й відповів на питання, скільки голів той заб’є.

«Звідки я знаю, я ж не провидець. Іноді один гол приносить перемогу у надважливому матчі, а можна забити чотири в нічого не вирішальному і перемогти 5:0. Кількість голів відіграє не таку величезну роль, як здається, хоча нападника судять якраз таки за забитими м'ячами», – сказав Протасов.

  • Дебютувати за нову команду Яремчук може вже 17 серпня в гостях проти Волоса в рамках чемпіонату.
  • Протасов грав за Олімпіакос з 1990 по 1994 рр. (93 матчі та 50 голів). Також він очолював пірейців з 2003 по 2004 рр. та виграв з клубом чемпіонат Греції.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн