Футбол

Заключні поєдинки відбору Євро-2025 з футболу: жіноча збірна України назвала склад на вирішальні матчі

Дмитро Чорнобай
Переглядів 97
0 голосів
Володимир Пятенко. Фото: Google
Володимир Пятенко оголосив список із 23-х гравчинь національної жіночої збірної України, викликаних на навчально-тренувальний збір для підготовки та участі у двох матчах відбору Євро-2025.

Головний тренер жіночої збірної України Володимир Пятенко викликав 23-х футболісток на вирішальні поєдинки відбору Євро-2025:

  • Воротарі: Катерина Самсон (Ворскла), Дар'я Келюшик (Колос), Катерина Боклач (Марсель, Франція)
  • Захисники: Катерина Корсун, Яна Котик, Ірина Подольська, Марина Шайнюк (всі – Ворскла), Ольга Басанська, Леся Ольхова (обидві – Металіст 1925), Любов Шматко (Галатасарай, Туреччина)
  • Півзахисники: Надія Куніна, Вероніка Андрухів, Даяна Семків (всі – Колос), Яна Калініна (Ворскла), Анна Петрик, Єлизавета Молодюк, Таміла Хімич, Дар’я Апанащенко (всі – Металіст 1925), Яна Малахова (Мура Нона, Словенія), Ніколь Козлова (вільний агент)
  • Нападники: Роксолана Кравчук (Ворскла", Ольга Овдійчук (Фомгет, Туреччина), Інна Глущенко (Ніцца, Франція)

Нагадаємо, що 12 та 16 липня 2024 року «синьо-жовті» зіграють зустрічі в рамках п'ятого та шостого турів проти суперниць з Косова та Хорватії.

Зазначимо, що після чотирьох матчів українки набрали пʼять очок і йдуть третіми в групі. Уельс, що зараз перебуває на другій сходинці має вісім балів, у лідерок – Хорватії – 9 очок.

Що потрібно жіночій збірній Україні для виходу на Євро-2025:

  • Потрапити у топ-3 своєї групи. Однак, якщо Швейцарія (господарка Євро-2025) потрапить до топ-3 своєї групи, то останнє місце здобуде найкраща збірна з тих, що фінішують на четвертій позиції.
  • Виграти перший раунд плей-оф. У ньому зіграють 12 команд дивізіону В (по шість сіяних і несіяних, залежно від результатів у груповій стадії).
  • Виграти другий раунд плей-оф. У ньому до шести переможців дивізіону В приєднаються вісім команд, що виграли стикові матчі між представниками дивізіонів А та С. Поділ на сіяні/несіяні команди відбуватиметься відповідно до їхніх місць у загальному рейтингу Ліги націй 2024/25.

 

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн