Футбол

«Лобановський повернувся і очолив Динамо»: український тренер розповів, як відмовився тренувати столичний гранд

Дмитро Чорнобай
Переглядів 1016
0 голосів
Микола Павлов. Фото: Google
Заслужений тренер України Микола Павлов пригадав, як Григорій Суркіс пропонував йому очолити київське Динамо. Фахівець пояснив, чому відмовився тодішньому президенту киян.

У сезоні 1994/95 Микола Павлов через конфлікт з керівництвом Дніпра залишив клуб і переїхав до Києва, де наприкінці сезону був виконувачем обов’язків головного тренера команди. Наставник у тому розіграші здобув чергове чемпіонство.

Легендарний український фахівець в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» пригадав, як відмовився стати головним тренером Динамо на постійній основі:

«Найскладніше рішення за час роботи тренером?  Напевно, це коли я відмовився балотуватися на посаду головного тренера київського Динамо. Після того, як ми стали чемпіонами, я міг висуватися і, швидше за все, став би головним тренером, але сказав, що я до цього ще не готовий.

Не знаю до кінця, правий я був тоді чи ні. Але, знаючи, що десь ще продовжує працювати Валерій Васильович Лобановський, який у перспективі може повернутися, я сказав Григорію Суркісу, що на цю посаду претендувати не буду. Так воно потім і сталося. Лобановський повернувся і очолив Динамо».

  • Нагадаємо, що останнім місцем роботи вже 70-річного Миколи Павлова був маріупольський Іллічівець, який він покинув у 2015 році після вильоту з УПЛ.
  • За свою тренерську кар'єру спеціаліст працював у нікопольському Колосі, Таврії, Дніпрі, збірній України, Динамо, маріупольському Металурзі, алчевській Сталі, Ворсклі та Іллічівці.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн