Бокс

В Україні випустили монету присвячену перемозі Усика над Ф'юрі: фото та номінал пам’ятних грошей

Євген Чепур
Переглядів 119
1 голос
Олександр Усик після перемоги над Тайсоном Ф'юрі. Фото: Google
На честь перемоги Олександра Усика у бою проти Тайсона Ф'юрі за титули абсолютного чемпіона світу у надтяжкій вазі Національний банк України ввів в обіг пам'ятну монету.

Олександр Усик після перемоги над Тайсоном Ф'юрі став абсолютним чемпіоном світу в елітному боксерському дивізіоні. Сталося це у травні поточного року.

Національний банк України на честь тріумфу нашого чемпіона ввів в обіг монету номіналом у п'ять гривень та тиражом у 50 тисяч штук. Про це йдеться у заяві НБУ.

Пам'ятна монета номіналом у п'ять гривень присвячена перемозі Усика над Ф'юрі. Фото: НБУ

Вчора, 1 жовтня, наш чемпіон та голова НБУ Андрій Пишний презентували моменту, яка має назву «Абсолютний‎».

На аверсі монети зображено традиційний кримськотатарський орнамент, що символізує кримське коріння Олександра. А на реверсі зображено Усика на фоні монумента Батьківщина-мати. Внизу ліворуч і праворуч від силуету чемпіона зазначено написи: 18.05.2024 (дата проведення бою), «Абсолютний‎» і «Undisputed».

  • Реванш між українцем та британцем заплановано на 21 грудня.
  • Олександр – другий боксер в історії після Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у крузервейті та хевівейті. 
  • Також наш співвітчизник став третім (після Теренса Кроуфорда та Наої Іноуе) в епоху чотирьох престижних титулів абсолютним чемпіоном у двох вагових категоріях.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн