Бокс

Усик розповів про свої політичні амбіції: український чемпіон сказав, чи бачить себе президентом України

Віктор Глухенький
Переглядів 1083
2 голоси
Олександр Усик. Фото: Google
Чемпіон світу у надважкому дивізіоні за версіями WBA, WBC, WBO та IBO Олександр Усик розповів про те, чим він планує займатися після завершення професійної кар’єри.

У політиці себе не бачить. Олександр Усик запевнив, що він, на відміну від багатьох спортсменів, пішовши на спортивну пенсію, не буде намагатися сісти у м’якеньке крісло чиновника або народного депутата і навіть президентське.

«Ні, мені це не подобається (стати президентом України). Я не вірю в політику. Для мене політика — це коли потрібно іноді сказати те, чого ти не зробиш, а я не міг би домовитися зі своєю совістю. Усе, що я роблю, і все, що в мене є, формується в діалозі і в згоді з моєю совістю і з самим собою.

Якщо країна цього потребуватиме, я буду працювати на неї так, як я роблю це й зараз», – розповів Усик в інтерв’ю NV.

Нагадаємо, що у Усик у травні цього року став абсолютним чемпіоном світу, вигравши рішенням суддів у Тайсона Ф'юрі, але пізніше український чемпіон відмовився від паска за версією IBF, що позбавило його звання абсолюта.

  • Олександр став першим з 1999-го року боксером після Леннокса Льюїса, який отримав звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.
  • Українець також повторив успіх Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у крузервейті та хевівейті.
  • Бій-реванш Усик – Ф'юрі призначено на 21 грудня.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн