Бокс

«Завжди буде вище інших»: експерти в Англії поміркували про велич Усика, Джошуа і Ф’юрі, згадавши Льюїса

Віктор Глухенький
Переглядів 58
2 голоси
Леннокс Льюїс. Фото: Google
Британські боксерські експерти Спенсер Олівер та Фрейзер Кларк провели порівняльну характеристику двох найкращих британських супертяжів сьогодення — Тайсона Ф'юрі (34-1-1, 24 КО) та Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО), яких перемагав українець Олександр Усик.

Британський журналіст Саймон Джордан в ефірі TalkSport Boxing вів дискусію з Спенсером Олівером та Фрейзером Кларком про реальний рівень двох найкращих своїх співвітчизників супертяжів –Тайсона Ф'юрі і Ентоні Джошуа. Й от до яких висновків дійшли його зіркові експерти.

«Вважаю, що нам пощастило. Ми живемо в еру реально хороших супертяжів. Вірю, що Ф'юрі міг би конкурувати з бійцями з будь-якої іншої ери. Реально в це вірю. Особисто для мене Леннокс Льюїс завжди буде вище за інших.

Вважаю, що з ним ніхто не зміг би змагатися з нинішніх бійців. Але загалом я веду до того, що це покоління бійців було б конкурентним у будь-яку епоху. Я впевнений у цьому. І я говорю зараз і про Усика, і про Ф'юрі, і про Джошуа», – сказав Олівер.

Майже тотожною була думка і містера Кларка.

«Усі ці фентезі-бої та поєдинки-мрії мають один мінус - їх нереально перевірити. Вони так і залишаться боями із серії «а що, якби». Ми ніколи не отримаємо відповіді на ці запитання. Але якщо ми говоримо про крузери в хевівейті, то я все ж хочу відзначити один момент. Вважаю, що крузерам взагалі не віддають належне, коли вони піднімаються у вазі.

Але як супертяж, який спарингував із крузерами роками, хочу сказати, що, якщо чесно, з ними найчастіше набагато складніше працювати. Особливо в тому випадку, якщо йдеться про швидкого крузера. З ними частенько набагато складніше, ніж із величезними, але повільними супертяжами», - розповів Кларк.

Нагадаємо, що у Усик у травні цього року став абсолютним чемпіоном світу, вигравши рішенням суддів у Тайсона Ф'юрі, але пізніше український чемпіон відмовився від пояса за версією IBF, що позбавило його звання абсолюта.

  • Олександр став першим з 1999-го року боксером після Леннокса Льюїса, який отримав звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.
  • Українець також повторив успіх Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у крузервейті та хевівейті.
  • Бій-реванш Усик – Ф'юрі призначено на 21 грудня.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн