Бокс

Усик хоче залишити надважку категорію: колишній тренер українця розповів про причини такого рішення

Дмитро Чорнобай
Переглядів 5298
6 голосів
Олександр Усик та Джеймс Алі Башир. Фото: K2 Promotions
Відомий тренер Джеймс Алі Башир, який свого часу працював з Олександром Усиком, назвав причини, чому український боксер хоче спуститися до крузервейту.

Нещодавно Олександр Усик (22-0, 14 KO) розповів, що після реваншу проти Тайсона Ф’юрі (34-1-1, 24 KO) може перейти з надважкої ваги до нижчого дивізіону, адже українцеві важко постійно їсти, щоб тримати потрібні габарити.

Колишній тренер Усика Джеймс Алі Башир прокоментував таке рішення українського боксера:

«Це можливо. Усик каже, що йому потрібно багато їсти, щоб підтримувати вагу хевівейта, а він це не любить. За час, який я його тренував, можу сказати одне – цей хлопець не любить їсти. І ніхто не може засуджувати Усика за це, він дбає про своє здоров'я. Так склалося, що Олександр від природи маленький боксер, але він дуже сильний.

Він людина, яка може завдати болю, бій з Тайсоном Ф'юрі це підтвердив, ви бачили його обличчя у дев'ятому раунді? Якби не суддя, думаю, Усик би нокаутував Тайсона до втрати свідомості», – сказав Алі Башир в інтерв'ю YouTube-каналу «Seconds Out».

  • Нагадаємо, що українець переміг Тайсона Ф’юрі роздільним рішення суддів та став абсолютом у королівському дивізіоні.
  • Усик став першим з 1999-го року боксером після Леннокса Льюїса, який отримав звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.
  • Олександр став другим боксером в історії після Евандера Голіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у крузервейті та хевівейті.
  • У середу, 29 травня, Туркі Аль-Шейх офіційно оголосив, що бій-реванш між українцем та британцем відбудеться 21 грудня 2024 року.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн