Бокс

В США назвали п’ять боїв, в яких визначиться боксер року: в списку два українці – один з них світовий фаворит

Олександр Калінін
Переглядів 155
1 голос
Василь Ломаченко та Олександр Усик, фото: Instagram
Відоме видання ProBox TV склало топ-5 майбутніх поєдинків року, в яких повинен визначитися володар нагороди найкращому боксеру світу 2024 року.

Американський портал ProBox TV опублікував список з п’яти вирішальних боксерських поєдинків світу другої половини 2024 року. Очікується, що вони дадуть відповідь, хто стане бійцем року.

Топ-5 боїв, які визначать боксера 2024 року

1. Реванш Олександр Усик – Тайсон Ф’юрі (за титули WBO, WBC і WBA у хевівейті).

«Чемпіон світу у хевівейті Усик – беззаперечний боєць півріччя, лідер клубного рейтингу і фаворит на звання «Боєць року». Якщо Усик переможе Ф'юрі вдруге за календарний рік, знову зробивши це чисто і без значних суперечок, то майже неможливо уявити, що хтось інший зможе його обійти в цій нагороді». 

Журналісти наводять контраргументи, які можуть завадити українцю стати першим.

«Перше – це програш. Іншою перешкодою для Усика може стати перенесення матчу. З 21 грудня немає можливості для маневрів. Якщо він буде перенесений з будь-якої причини – шанси Усика стають мізерними. З рахунком 1-0 можна стати бійцем року, але потрібно, щоб майже всі інші претенденти спіткнулися».

2. Дмітрій Бівол – Артур Бетербієв (за звання абсолютного чемпіона WBC, IBF, WBO і WBA у напівважкій вазі).

3. Джервонта Девіс – Василь Ломаченко (за титули WBA і IBF у легкій вазі).

«Цей бій відрізняється від усіх інших, розглянутих у цій статті, тим, що він не був оголошений ні офіційно, ні неофіційно. Але ходять чутки, що переговори щодо цього поєдинку в легкій вазі просуваються обнадійливо».

Журналісти вважають, що перемога українця дуже наблизить його до фаворита Усика.

«Переможець опиниться в епіцентрі розмов про бійця року – особливо якщо ним стане Ломаченко. Зараз він є аутсайдером. Апсет завжди допомагає у боротьбі за нагороди за підсумками року, і ця перемога, в поєднанні з домінантною нокаутом над Камбососом, наблизила б його до співвітчизника Усика.

А ось Девісу потрібен буде нокаут проти Ломаченка, щоб розраховувати на нагороду.

«Для фаворита «Танка» просто перемоги, ймовірно, було б недостатньо. Але якщо він стане першим, хто нокаутує майбутнього члена Залу слави Ломаченка? Після перемоги над Френком Мартіном, яка стала нокаутом року?».

4. Ентоні Джошуа – Даніел Дюбуа (за титул IBF у хевівейті)

5. Себастьян Фундора – Эррол Спенс (за пояс WBC у першій середній вазі)

Нагадаємо, що реванш Ф'юрі і Усика пройде 21 грудня. Поєдинок Ломаченка і Девіса очікується в кінці року.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн