Бокс

Промоутер Ломаченка розкритикував IBF через рішення щодо Усика: що трапилося

Дмитро Чорнобай
Переглядів 2158
2 голоси
Олександр Усик та Тайсон Ф’юрі. Фото: Google
Промоутер Василя Ломаченка Боб Арум висловився про можливе позбавлення абсолютного чемпіона світу Олександра Усика титулу IBF у надважкій вазі.

Олександр Усик (22-0, 14 КО) переміг британця Тайсона Ф'юрі (34-1-1, 24 КО) та став абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні. Все вирішилося роздільним рішенням суддів.

Матч-реванш Олександр Усик – Тайсон Ф’юрі пройде 21 грудня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія.

В IBF ще не вирішили, чи позбавляти титулу українця титулу через те, що той не може наразі провести обов'язковий захист.

Боб Арум прокоментував ситуацію:

«Ці організації псують бокс такими обов'язковими захистами. У нас нарешті є абсолютний чемпіон світу у хевівейті, в цих захистах немає жодного сенсу. Ці організації не мають перешкоджати здоровому глузду, адже коли є абсолютний чемпіон, то ви не можете нав'язувати йому обов'язкові захисти.

Якщо IBF забере в Усика титул, то все одно реванш з Ф'юрі залишиться таким самим важливим і захоплюючим», – сказав Арум в коментарі для Boxing News.

Нагадаємо, що Олександр Усик став першим з 1999-го року боксером після Леннокса Льюїса, який отримав звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.

Зазначимо, що Данієль Дюбуа здобув дострокову перемогу над Хрговичем. Британець отримав право на обов'язковий бій-реванш проти Олександра Усик.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн